مقالات

سقف کاذب چیست و انواع آن کدامند؟

سقف کاذب چیست؟

انواع سقف کاذب در دکوراسیون داخلی

سقف کاذب یک سقف ثانویه است که در واقع زیر ساخت اصلی سقف نصب می شود و از انواع سقف های مدرن به شمار می آید. به دلیل تنوع بالای مصالح مورد استفاده در سقف های کاذب ، انواع گوناگونی از طرح ها را می توان روی آنها پیاده کرد که به معنای پتانسیل های بالای این نوع سقف برای پیاده سازی انواع طراحی داخلی روی سقف می باشد.

 

مزیت های زیبایی شناختی سقف کاذب

سقف های مدرن در آغاز با هدف پوشاندن و مخفی کردن تاسیسات زیرساختی ساختمان از قبیل لوله کشی، سیم کشی، لوله های آب و فاضلاب به شکل یک فضای خالی دوپوش در بالای سقف کاذب با امکان دسترسی برای تعمیرات و بازرسی تاسیسات طراحی شدند. همچنین برای مخفی کردن اشکالات سازه ای همچون ترک ها، شکافها و دیگر آسیب های سقف بکار می روند. افزون بر این، به عنوان یک پوشش برای لوله های آب پاش آتش نشان نیز کاربرد دارند.

برای سالها، سقف های کاذب تنها به شکل کاشی های ساده سفید بودند ولی نوآوری های سال های اخیر گزینه های بسیاری را در اندازه، رنگ، مصالح (از قبیل چرم، چوب، فلز، گچ)، نورپردازی و طراحی، شکل، الگو، بافت و سازه های پشتیبانی کننده سقف کاذب و روش دسترسی به دو پوش بالای آنها در اختیار مصرف کنندگان قرار داده است. به طور کلی هزینه های اجرای این نوع سقف نسبت به گذشته کاهش چشمگیری داشته است.

سقف کاذب به عنوان عایق صوت

امروزه مبحث عایق کاری ساختمان دارای اهمیت ویژه ای است و به ویژه با گسترش روزافزون شهر نشینی و اتکا به خودرو و سر و صدای زیاد، جنبه های آرامش و سکوت خانه های مسکونی اهمیت دوچندان یافته است. در توسعه سقف های کاذب نیز مساله عایق صوت بودن این سازه ها یکی از اهداف اولیه در توسعه آن بود. ناگفته نماند که همانطور که یک اتاق شلوغ و پر از سر و صدای بیرون آزار دهنده است، یک اتاق کاملا ساکت نیز حوصله سر بر و کسل کننده است.

کارآیی صوتی سقف های کاذب طی سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است به گونه ای که ویژگیهای جذب صوت و کاهش شدت صدا در آن به طرز معنی داری بهبود پیدا نموده است. با افزودن مواد ویژه عایق صوت با نام تشک کاهنده صدا (SAB) یا تشک های صوتی در بالای رویه های سقف کاذب می توان به میرایی صوت و جلوگیری از نفوذ سر و صدا به اتاق های دیگر کمک شایانی نمود.

مزیت های زیست محیطی سقف کاذب

کیفیت زیست محیطی فضای داخل شامل موارد زیر می باشد:

  1. تهویه
  2. انتشار ترکیبات و مشتقات نفتی (VOC)
  3. کنترل نور و گرما
  4. آسایش دمایی
  5. بهره گرفتن از نور روز برای ایجاد روشنایی طبیعی
  6. مسایل صوتی
  7. بهینه سازی دید بیرون

سقف کاذب و زیست مداری 

سازگاری با محیط زیست یا زیست مداری (Sustainability) یکی از اهدافی است که امروزه بیشتر سازندگان و طراحان سقف کاذب به آن توجه ویژه دارند. برخی از ویژگیهای زیست مدارانه سقف کاذب عبارتند از:

  1. کارآیی مصرف انرژی

    شامل کارآیی روشنایی روز و کیفیت عایق گرمایی آن. سطح سقف های کاذب به گونه ای است که نور روز و روشنایی چراغ ها را بازتاب می دهد تا بهره وری نوری را بیشینه نماید. این افزایش بهره وری همچنین منجر به بهبود آسایش و بهره وری فضاهای داخلی برای ساکنان می شود. معیار رایج برای سنجش بازتاب نوری مصالح سقف استاندارد ASTM E 1477 برای نور طبیعی (LR-1) است. سطح حدود 75 درصد به عنوان سطح خوب و قابل قبول محسوب می شود ولی دستیابی به مقدار بالاتر از آن نیز امکانپذیر است.

  2. کاهش مصرف مواد

    مصالح مورد نیاز کمتر برای ساخت کاشی های سقفی

  3. بازچرخش مواد

    مصالح و مواد بازیافت پذیر، تجدید پذیر و با امکان بکار گیری دوباره در تولید سقف کاذب قابل استفاده است و سقف های کاذب پس از فرسودگی قابلیت بازیافت دارند.

 

انواع سقف کاذب

 

سقف کاذب کناف

یکی از پرطرفدارترین انواع سقف کاذب در کشور که در پنج سال اخیر گسترش روزافزونی یافته سقف کناف است. کناف یک صفحه روکش دار غالبا گچی است و از اینرو دارای انعطاف پذیری بالایی در اجرای طرح های مختلف با سرعت بالا است. کناف علاوه بر کاربرد به عنوان سقف کاذب امکان ساخت انواع دیوارهای جداکننده، پوششی، دکوراتیو و سقف‌های مشبک و خاص را فراهم آورده است. کناف با صرفه‌جویی در مصالح، هزینه، انرژی و زمان، بهره وری را افزایش می دهد لیکن اجرای آن باید طبق استاندارد مرجع فنی کناف ایران باشد.

 

سقف کاذب پی وی سی(PVC)

پی وی سی به دلیل ویژگیهای خاص خود و همچنین ارزانی نسبی کاربرد فراوانی در صنعت ساختمان و به طور خاص سقف های کاذب پیدا کرده است. پی وی سی علاوه بر سقف کاذب در تولید انواع پوشش های کف و همچنین در دیوارپوش ها کاربرد دارد.

 

سقف کاذب رابتیس

 

در واقع رابیتس ، یکی از مراحل اجرای سقف کاذب می باشد که قبل از انجام گچ کاری صورت می گیرد. معمولا این مرحله زمانی انجام می شود که بخواهید حجم زیبایی را روی سقف اصلی خلق کنید.به دلیل چسبندگی خوب ملات به رابتیس از آن در تولید سقف کاذب استفاده می شود. رابیتس یک ورقه گالوانیزه مشبک شده است که در سقف های کاذب، گچ بری، پوشاندن تیرآهن و آرماتور و بتن، ترمیم ترکهای ساختمان و دکوراسیون آشپزخانه های اوپن و همچنین ساخت حجم دهنده ها برای نصب نور مخفی سقف مورد استفاده قرار می گیرد.

سقف کاذب آلومینیوم

با توجه به سبکی آلومینیوم و ضذ زنگ بودن آن و همچنین مقاومت نسبت به آتش سوزی از آن در تولید سقف کاذب استفاده می شود.

 

منبع :   http://www.cafesakhteman.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *