مقالات

دیوار دوجداره چیست؟

دیوارihfدیوارهای دوجداره، ديوارهایى هستند كه از دو بخش تشكيل مى ‌شوند و در ميان دو قسمت ديوار فضاى خالى وجود دارد كه با مصالح عايق پر مى‌شود‌. در واقعع، به وسیله پر کردن قشر هوای دیوار خالی به وسیله متریال‌هایی که انتقال حرارت را مانع می‌شود، از کاهش اتلاف حرارت جلوگیری می‌کند. ثابت کردن هوا در فضای خالی، از انتقال گرما جلوگیری کرده و در واقع فضای خالی می ‌تواند هزینه گرمایش را کاهش دهد. همچنین دیوار دوجداره از جابه جایی صدا و رطوبت نیز جلوگیری می کنند.

در طول ساخت یک ساختمان جدید، فضای خالی اغلب بین پنل‌ های قرار گرفته در دو طرف دیوار به وسیله الیاف پشم شیشه یا پشم سنگ پر می ‌شود. اما بسیاری از متریال‌ های عایق ساختمانی مزایای گوناگونی دارند.

برای ساختمان ‌های موجود که با فضای خالی عایق دار ساخته نشده‌ اند، می ‌توان از متریال ‌های الیافی مانند سلولز عایق و یا پشم شیشه دمیده شده در سوراخ ایجاد شده استفاده نمود تا تمامی فضای خالی دیوار به طور کامل پر گردد.

ساخت دیوار دوجداره

برای ساخت دیوار دوجداره در بالای عایق رطوبتی روی زمین از آجر یا بلوک استفاده می کنند. مهمترین وظیفه ای که دیوار زیر عایق رطوبتی روی زمین دارد جابجایی ایمن بار به پایه است، در این خصوص دوجداره نیم آجری یا بلوکی دیوار به نام دیوار حائل عمل می کند. در دیوار به علت حجم خالی و فشار خاکی که موجود است دو جداره دیواره به یکدیگر گرایش دارند. برای رفع این مشکل حجم خالی دیوار که در زیر زمین است را با بتن درهم آمیخته ضعیف پر می کنند تا دیوار یک دستی در زیر زمین تشکیل شود. دیوار دوجداره یا دیوار هایی که به شکل یکپارچه هستند از سه جهت در معرض عامل های پیرامونی می باشند و باید در ساخت وطراحی آنها دقت کرد. به طوری که قطر دیوارهای یکپارچه از قطر دیوار تکیه گاهی خود نباید کمتر باشد و بلندی آن از چهار برابر قطر دیوار نباید کمتر باشد.

مزایای ساخت دیوار دوجداره

همان طور که می دانید استفاده از هر گونه مصالح ساختمانی و یا شیوه های ساختمان سازی مزایا و معایب خود را به همراه دارد، در اینجا به توضیحی مختصر پیرامون برخی از مزایای ساخت دیوار دوجداره می پردازیم:

  • با ساخت دیوار دوجداره از ورود باران به سطح داخلی دیوار که در تمام شرایط وجود دارد جلوگیری می شود.
  • با ساخت دیوار دوجداره یک عایق حرارتی مناسب برای ساختمان به وجود آمده که موجب سرد نگه داشتن ساختمان در فصل تابستان و گرم نگه داشتن آن در فصل زمستان می باشد.
  • از ابزارهای ارزان یا نوع دیگر می توان در ساخت داخلی استفاده کرد.
  • در هنگام ساخت دیوار دوجداره می توان از عایق حرارتی بیشتر در دیوار کار گذاشت.

معایب ساخت دیوار دوجداره

علاوه بر مزایای ذکر شده در بالا، ساخت دیوار دوجداره معایبی نیز به همراه دارد که عبارت اند از:

  • ساخت دیوار دوجداره به استاندارد های بالاتر و بیشتری از طراحی و مهارت برای تشکیل دیوار با ساخت سالم احتیاج دارد.
  • به کاربرد عایق رطوبتی قائم در محل تمامی درگاهها احتیاج دارد.
  • هزینه آن از یک دیوار آجری استاندارد کمتر است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *